arabica kínálat

csokoládécsokoládébonbondrazsé forró csokiszálas teaédesség, lekvárarabica kávéelérhetőség

céges ajándékok
receptek 

 

arabica kínálat
a kézi pörkölésről
egy jó presszókávé 

 

Home | arabica kávé | arabica kínálat

Az arabica kávé
A legrégebben ismert kávéfajta. Cserjéje meredek hegyoldalakon érzi jól magát, magaslatokon nő. Az arabica fajtából kerül ki a világ kávétermelésének 70 %-a, de ezt a fajtát nehezebb termeszteni, jobban ki van téve a növénybetegségeknek, kártevőknek, fagynak, ennek megfelelően az ára is magasabb. A babszemek más fajtákhoz képest keményebbek, ízük azonban finomabb és aromásabb.

 

A robusta kávé
Ennek a fajtának  a cserjéje rendkívül edzett és alacsonyabban is termeszthető, mint az arabica. Az íze épp olyan erőteljes, mint amennyire ellenálló a betegségekkel és kórokozókkal szemben. Ez indokolja olcsóságát, ennek ellenére csak 30 %-át teszi ki a világ kávétermelésének..A robusta világtermelés nagy részét Nyugat,-és Közép-Afrika és Brazília adja.A babszemek kisebbek , gömbölydedebbek, mint az arabicák, koffeintartalmuk magasabb

Babkávé kínálatunk:

Az Édeni Édességek Boltjában kapható babkávékat  mind francia pörköléssel kínáljuk.

Arabica - ültetvény-szelektált - kávék

Kenya AA Gallia 100 % arabica
Elsősorban minőségi, nem mennyiségi szempontból számít a világ egyik legjobb fajtájának a kenyai magasföldeken termesztett, nedves eljárással kezelt arabica.
A Kenya hegy magas fennsíkjain termő kávék a világ legjobbjai közé tartoznak a vulkanikus talaj és a klíma optimális egybeesése miatt. Ezt garantálja a legjobb minőséget jelző "AA" minősítés. Íze intenzív, erős, aromás, gyümölcsös, néha citrom vagy citrus íz jellemzi, kiegyensúlyozott savtartalommal. A legjobb eszpresszó kávék és minőségi keverékek elengedhetetlen tartozéka. A legkényesebb kávéimádók is "elgyengülnek" ettől a kávétól.

Guatemala Santa Rosa 100% arabica
Sok szakember szerint a guatemalai a világ egyik legjobb kávéja.
A belőle készült kávé közepesen testes ital, tökéletesen harmonizál benne a jófajta savanykásság és a füstös fűszeres és csokoládés ízváltozat.

Pápua Új-Guinea 100% arabica
Az ország arabica-termésének nagy hányadát távoli vidékeken,magasan fekvő hegyi környezetben állítják elő , mossák majd dolgozzák fel. Az új-guineai kávé testes és édes, magas a savtartalma

Indonézia Lintong 100% arabica
Indonézia a világ harmadik legnagyobb kávétermelője. Az itteni arabica dús, testes, alacsony savtartalmú és utóíze sokáig megmarad.

Costa Rica Tournon  100% arabica
Az ország egyik legnevesebb termőterülete, Tarrazu, a fővárostól, San José-tól délre található. Costa Rica volt az első közép-amerikai ország, amely olyan tudományos újításokat és mezőgazdasági technológiákat alkalmazott, amelyek példaértékű színvonalra emelték a kávétermesztést és feldolgozást. A kávé aromájának jellemzője mintaszerű karaktere, melyet harmonikus teltség egészít ki. Átlátható, csípős, jellegzetesen savanykás kávé készíthető belőle. A legerősebb savanykás íz is csodálatosan megenyhül, ha a kávét pici tejjel vagy tejszínnel higítjuk

Mexikó Altura 100% arabica

Mexikó egyik legjobb kávéja, nem annyira testes, alacsony savtartalommal mogyorós utóízzel, egyedi ízvilággal.

Kolumbia Decaf Koffeinmentes    100% arabica
Mentes és aromás, bármikor iható.
lágy, könnyű, de intenzív aromájú koffeinmentes kávé)

Sumatra Gayo 100% arabica   
Indonézia legnagyobb szigetéről a vulkánikus talajban gazdag, trópusi környezetű, Szumátra sziget, Gayo magas hegyvidékéről származó kávé.
Igazi ínyenceknek való  kávé. A "Gayo", édes, fűszeres  egzotikus  ízű, nagyon alacsony  savtartalmú, hihetetlenül finom kávé. A mély, de visszafogott francia pörkölés segítségével hozható elő ez a fantasztikus egzotikus ízgazdagság, mely testességgel és bársonyos formával párosul.

Ízesített arabica kávé
Kenya AA Rumos 100% arabica


Blendek
A kevés, önmagában is tökéletes kávét leszámítva valószínűleg egyik fajta sem ad ki minden tekintetben harmonikus, tökéletes ízt.
A keverékekben robusta  és arabica vagy arabica-arabica kávékat házasítunk össze különböző arányban úgy, hogy jól kiegészítsék egymást.és  megfelelő aromájú, testességű, savtartalmú és színű főzet jöjjön létre.
Ezek a blendek kizárólag az Édeni Édességek Boltjában kaphatóak.

Brazil Santos- Kolumbia Exce
lso 100% arabica
( 60/ 40 arányban)
Kellemesen lágy ízű kávékeverék. Finoman aromás, harmonikusan zamatos íze megnyerő. Dél- Amerika leghíresebb ültetvényeiről származik. 

Egzotikum 100% arabica keverék

Amazónia 100% arabica keverék
Erőteljes, ínyenc kávé. Amazóniából, a Madeira folyó mellől származó arabica kávék elegye. Tartalmas ízét Rondonia és Cauka ültetvényeinek híres díjnyertes kávéi adják. E különleges keverékből főzött presszó gazdagon telt aromája hosszan érezhető.  
 
Kyra
100% arabica keverék
A legfinomabb afrikai arabica kávék keveréke, melyben dominál az etiópiai kávé. Krémességét az indiai, erős ízét a indonéziai szigetvilág csodás ültetvényeiről származó kávé adja.
Tartalmas, gazdagon telt aromája hosszan érezhető.

Édeni Kedvenc   80 % arabica 20% robusta keverék
Jó testes, krémes, aromás nekünk (magyaroknak) való.

 


Copyright (c) 2012 csokibolt.hu. All rights reserved.

csokibolt@csokibolt.hu