egy jó presszókávé

csokoládécsokoládébonbondrazsé forró csokiszálas teaédesség, lekvárarabica kávéelérhetőség

céges ajándékok
receptek 

 

arabica kínálat
a kézi pörkölésről
egy jó presszókávé 

 

Home | arabica kávé | egy jó presszókávé

A kávézás öröméért!
Amit mi egy csésze kávéban keresünk az elsősorban nem  a benne rejlő koffein, hanem a testesség, az aroma és a zamat. No meg a szertartás.

 

Mielőtt dönt, megkóstolhatja az illata és munkatársaink ajánlásai alapján kiválasztott babkávéból lefőzött kávét.

Amit főzhetünk Önnek:
Presszó- Ristretto - Cafe Macchiatto - Cappuccino - Americano - Cafe Latte - Mokka

 

Naponta, más ültetvényről származó, frissen pörkölt arabica babkávéból főzzük kávéját olasz Cimbali gépünkön. Minden kávéfajtánk különböző karakterrel bír, ízviláguk egyedi és utánozhatatlan.

A koffeinről
A koffein stimulálja a központi idegrendszert, serkenti az agyműködést, enyhíti a fejfájást. A gyógyszergyártásban is felhasználják, főleg fejfájás és megfázás elleni készítményeknél. Vízhajtó hatása is ismert.Az a nézet, miszerint a túlzott alkoholfogyasztás kellemetlen hatásait is ellensúlyozza, hamis.

A túlzott kávéfogyasztás okozhat remegést, idegességet, álmatlanságot. A „sok” egyénenként változik. Vannak, akik már egy csésze kávétól is betegnek érzik magukat, míg mások jól megvannak akár 10 csésze kávéval is.

A darálásról
Nemcsak a főzés, hanem a darálás is nagyon fontos abból a szempontból, hogy felszabaduljanak a frissen pörkölt babkávéban rejlő aromás olajok, illatanyagok. A kávéfőzet minőségét alapvetően befolyásolja az, hogy milyen finomra őröljük, ugyanis ez határozza meg azt, hogy a kávé mennyi ideig érintkezik a vízzel.

A kávé különben már 15 perccel a darálás után romlik, más íze lesz ezért lehetőleg keveset daráljunk csak előre.

 


Copyright (c) 2012 csokibolt.hu. All rights reserved.

csokibolt@csokibolt.hu