a kézi pörkölésről

csokoládécsokoládébonbondrazsé forró csokiszálas teaédesség, lekvárarabica kávéelérhetőség

céges ajándékok
receptek 

 

arabica kínálat
a kézi pörkölésről
egy jó presszókávé 

 

Home | arabica kávé | a kézi pörkölésről

A kézi  pörkölésről 

 

A kávépörkölés művészet, melynek célja az, hogy a kávé íze kellemes és harmonikus legyen. A nagy volumenű és csak másodpercekig tartó pörkölés során a szemek felszíne olyannyira megnő, hogy daráláskor több kávé lesz belőlük. Sok szakember viszont nem szereti ezt az eljárást, mivel az így készült kávé zamata nem annyira telt és érett, mint a hagyományos módszerekkel pörkölt kávéé.

Az Édeni kávékínálat minden fajtáját frissen, hagyományosan és közepesen (franciásan) pörköljük a legtökéletesebb aroma elérése érdekében.

A pörkölés során  200-240 C°-os hő hatására  a szemek megnagyobbodnak és a szemekben található több mint kétezer-féle vegyi anyag több száz illékony aromavegyületre bomlik le.

visszatérés a kezdőlapra


Copyright (c) 2012 csokibolt.hu. All rights reserved.

csokibolt@csokibolt.hu