fekete teák

csokoládécsokoládébonbondrazsé forró csokiszálas teaédesség, lekvárarabica kávéelérhetőség

céges ajándékok
receptek 

 

zöld teák
rotbush teák
gyümölcsteák
 fekete teák 

 

Home | szálas tea |  fekete teák

 

ANGOL REGGELI
erős, angolos, fekete (ceyloni/assami tea)

TOFFEE KARAMELL
fekete tea karamell darabokkal
3-4 perc

RÓZSAKERT
fekete tea, rózsaszirom, búzavirág, sárgabarack, mangó, fekete mazsola

 

 

EARL GREY
fekete tea,
bergamott aroma
3-4 perc

ÍR KRÉMTEA
f
ekete tea, csokoládédarabok, aroma
3-4 perc

1001 ÉJSZAKA
zöld és fekete tea, napraforgóvirág, jázminvirág, rózsaszirom, aroma, 3 perc

 

A fekete teáról
A fekete tea termelési folyamata vidékről vidékre változó, de mindenhol négy alapműveleten megy keresztül: fonnyasztás, sodrás, fermentálás és szárítás.   A három fő teafajta, úgymint fekete-, oolong- és zöldtea ugyanabból a növényből készül, a különbség a feldolgozásukban, a fermentálás módjában rejlik. A fekete teát hosszan fermentálják, az oolongot rövidebb ideig, a zöld teát pedig egyáltalán nem. Erős ízt adó, aranysárga főzetű  teát ad. A legnépszerűbb fekete teák között található az English Breakfast (reggeli tea - erős ízéhez jól illik a tej), Darjeeling - ebédhez illő himalájai virág aromájú teakeverék).


A fekete tea készítése

A jó tea készítésének egyik  előfeltétele a jó minőségű ivóvíz. A teát úgy készítjük, hogy a vizet kezdődő forrásig melegítik, a hosszabb forralás ugyanis nem előnyös.( A főzésre szolgáló edényt sohase használjuk más célokra.). A teát először kevés forró vízzel leöntjük hogy a tealevelek szétnyíljanak. Csak ezután öntünk hozzá frissen forralt vizet, majd a kannát lefedjük, és 3-5 percig állni,  azután leszűrjük és fölszolgáljuk. Alapvető szabály, hogy a teát sohasem szabad főzni, forralni, hanem csak forró vízzel leönteni. A hosszabb ideig tartó állás, kilúgozódás nem előnyös, mert túl sok fanyar ízű csersav oldódik ki a levelekből.


Copyright (c) 2012 csokibolt.hu. All rights reserved.

csokibolt@csokibolt.hu