zöld teák

csokoládécsokoládébonbondrazsé forró csokiszálas teaédesség, lekvárarabica kávéelérhetőség

céges ajándékok
receptek 

 

zöld teák
rotbush teák
gyümölcsteák
 fekete teák 

 

Home | szálas tea | zöld teák

 

MENNYEI TEMPLOM
kékes színű, kiváló
minőségű zöld tea (gunpowder)
-a marokkóiak kedvence

PILLANGÓ-KISASSZONY
zöld tea, napraforgóvirág, őszibarackdarabok, aroma

1001 ÉJSZAKA
zöld és fekete tea, napraforgóvirág, jázminvirág, rózsaszirom, aroma

A zöld teáról
A kínaiak szinte kizárólag zöld teát isznak. Ez egyszerűen a Camellia sinensis napon szárított levele, amit szárítás közben enyhén megsodornak, törnek, hogy ízanyagai jobban kioldódjanak, ha leforrázzák.  Gőzöléssel akadályozzák meg az erjedési folyamatok beindulását. Az erjedés kiiktatása azért fontos, mert ettől kap a zöld tea jellegzetes ízt és színt illetve nem sérülnek a tealevélben lévő antioxidáns hatású anyagok, más vitaminok és ásványi sók. A minősége a fajtán és a termőterület hollétén kívül azon múlik, milyen zsenge a levele. A legjobb teát az ágvégi, ki nem feslett levélrügy és a második kifeslő levélke adja. A zöld teában lévő koffein fokozatosan szívódik fel a bélben, órákon át egyenletesen fejti ki hatását. Serkenti a szellemi teljesítőképességet, a gondolattársításokat, a megfigyelő- és koncentrálóképességet, megelőzi a fáradtságérzetet. Mindezt ráadásul káros mellékhatások nélkül!

Elkészítési javaslat:
A  jó tea készítésének egyik  előfeltétele a jó minőségű ivóvíz. A teát úgy készítjük, hogy a vizet kezdődő forrásig melegítjük, a hosszabb forralás ugyanis nem előnyös. (A főzésre szolgáló edényt sohase használjuk más célokra. ) A vizet egy kicsit hagyjuk hűlni.  Fejenként egy teáskanálnyi  tealevelet, 1-2 percig áztatunk majd leszűrjük. A hosszabb ideig tartó állás, kilúgozódás nem előnyös, mert túl sok fanyar ízű csersav oldódik ki a levelekből.


Copyright (c) 2012 csokibolt.hu. All rights reserved.

csokibolt@csokibolt.hu