Cukormentes/diabetikus 80% ét csokoládépasztilla Belga (10g)

Raktáron
Cukormentes/diabetikus étcsokoládé pasztilla (maltitollal).

Viszkozitása közepes (***)

Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából cukor és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik. A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során. A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja. Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

Összetevők: kakaómassza, élelmi rostok (dextrin, inulin, oligofruktóz), édesítőszerek: eritrit, szteviol glikozidok; kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin; természetes vanília aroma.
Nyomokban tejet és dióféléket tartalmazhat!

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1808 kJ/432 kcal
Zsír: 34,8g - amelyből telített zsírsavak: 21,9g
Szénhidrát: 18,7g - amelyből cukrok: 3,2g
Fehérje: 5,3g
Só: 0,02g



99 Ft/dkg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről