KENYA Gallia AA -arabica
- Pörkölés: friss, francia (közepes)
- Íz: komplex
- Aroma , jegyek: Erős, Bogyós, gyümölcsös
- Utóíz: Élénk, túláradó
- Test: nagy
- Savasság: magas
- Illat: átható
- Krémesség: szép
- Főzött kávé belőle mi jó: presszókávé
- Egyéb jelzők: Vulkanikus talajon, fennsíkon
Kenya magas fennsíkjain termő kávék a világ legjobbjai közé tartoznak a vulkanikus talaj és a klíma optimális egybeesése miatt. Ezt garantálja a legjobb minőséget jelző "AA" minősítés.
Íze intenzív, erős, aromás, gyümölcsös, néha citrom vagy citrus íz jellemzi, kiegyensúlyozott savtartalommal.
A legjobb eszpresszó kávék és minőségi keverékek elengedhetetlen tartozéka.
A legkényesebb kávéimádók is "elgyengülhetnek" ettől a kávétól.
Az arabica kávé
A legrégebben ismert kávéfajta. Cserjéje meredek hegyoldalakon érzi jól magát, magaslatokon nő. Az arabica fajtából kerül ki a világ kávétermelésének 70 %-a, de ezt a fajtát nehezebb termeszteni, jobban ki van téve a növénybetegségeknek, kártevőknek, fagynak, ennek megfelelően az ára is magasabb. A babszemek más fajtákhoz képest keményebbek, ízük azonban finomabb és aromásabb.