44% tej csokoládépasztilla Madagaszkár (10g)

Nincs raktáron
Csodás, gyümölcsös, savanykás mély csokoládéíz. Egyenesen Madagaszkárról. Végre egy olyan csokoládé-alapanyag, mely igazi karakterrel bír: a csodás madagaszkári criollo kakaóbabból készül, melynek gyümölcsös, savanykás utóízeit szépen megmutatja. A belőle készült bonbon, trüffel igazi, karakteres finomság lesz. Magasabb kakaótartalomnál sem kesernyés.

Viszkozitása közepes (***)

Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából cukor , tej és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik. A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során. A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja. Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

Nyomokban dióféléket tartalmazhat. GMO mentes szójalecitint és szezámot tartalmazhat!

Összetevők: nádcukor,kakaóvaj, teljes tejpor, madagaszkári kakaóbab, napraforgó lecitin.
Kakaótartalom min.: 44%
Tápérték 100g-ra vonatkoztatva:
Energia: 601,8 kcal
Zsír: 43,34g (telített: 12,48g)
Szénhidrát: 41,44 g (ebből cukrok: 40 g)
Fehérje: 11,5 g
Só: 0,21 g
89 Ft/dkg
Nincs raktáron
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről