Uganda Bugisu - 100% arabica
- Pörkölés: friss, francia (közepes)
- Íz: telt
- Aroma, jegyek: mogyorós, csokis, földes
- Utóíz: krémes, kellemes
- Test: közepesen testes
- Savasság: alacsony
- Illat: telt, harmonikus, tetszetős
- Krémesség:jó
- Főzött kávé belőle mi jó: presszókávé, cappucino, latte
- Egyéb jelzők: mogyoróval és csokoládéval tökéletesen harmonizál
Uganda AA(legkiválóbb) minősítésű kávéja. Ezt a kávét elsősorban a kenyai határ szomszédságában fekvő Bugisu tartományban, ezen belül is a Mount Elgon nyugati lejtőinél termelik.
Ez a csodálatos kávébab valóban afrikai: savas, borízű, harsány gyümölcsös tónusokat mutat.
Az arabica kávé
A legrégebben ismert kávéfajta. Cserjéje meredek hegyoldalakon érzi jól magát, magaslatokon nő. Az arabica fajtából kerül ki a világ kávétermelésének 70 %-a, de ezt a fajtát nehezebb termeszteni, jobban ki van téve a növénybetegségeknek, kártevőknek, fagynak, ennek megfelelően az ára is magasabb. A babszemek más fajtákhoz képest keményebbek, ízük azonban finomabb és aromásabb.