21064 SKÓT KILCHOMAN SANAIG WHISKY 0,7L 46%
A füstös whiskyjeiről híres Islay szigetén található Kilchoman lepárló Sanaig néven dobta piacra legújabb termékét, amely az eddigi Machir Bay-jel egyetemben a családi főzde zászlóshajója lesz.

A lepárlótól észak-nyugatra levő tengeri öblöcskéről elnevezett - 2016 márciusa óta világszerte elérhető – Sanaig túlnyomórészt sherry-s jegyekkel rendelkezik, mivel nagyobb részt Oloroso sherry hordóban pihent.

A Sanaig az Oloroso sherry hordós érlelésnek köszönheti mély színét és jellegzetes karakterét, amely jelentősen eltér a főként bourbon érlelésű Machir Bay-től. Az eltérő hordóérlelésnek köszönhetően a Sanaig és a Machir Bay két különböző aromával és karakterrel jutalmazza a fogyasztót.

Az IWSC 2016 (International Wine & Spirits Competition) díjátadón a Sanaig nyerte el a legjobb skót malátawhiskynek járó elismerést a kormegjelölés nélküli kategóriában.

2019 San Francisco World Spirits Competition - Aranyérem

Illat: Ananász, fehér szőlő, friss kávé, vizes föld, gyengéden fűszeres tőzeg, vajkaramella.

Íz: Több és még több könnyű gyümölcs (ezúttal a barack) dominál, a feketcsokoládé illetve a mazsola és a piros bogyók felsejlésével. A tőzeg nő és növekszik, egy kis fekete borssal is.

Lecsengés: Meglehetősen hosszú, tengerparti füstös-tőzeges hatások.
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről