Édeni kedvenc
80% arabica
20% robusta
- Pörkölés: friss, francia (közepes)
- Íz: erős, komplex, erőteljes, zamatos
- Aroma, jegyek: citrusos, pikáns, fanyar, metsző
- Utóíz: élénk, hosszú
- Test: nagy
- Savasság: magas
- Illat: átható
- Krémesség: jó
- Főzött kávéból ami jó: hosszú presszó
- Egyéb jelzők: legerősebb kávénk, magyarok ízlése
Blendek
A kevés, önmagában is tökéletes kávét leszámítva valószínűleg egyik fajta sem ad ki minden tekintetben harmonikus, tökéletes ízt.
A keverékekben robusta és arabica vagy arabica-arabica kávékat házasítunk össze különböző arányban úgy, hogy jól kiegészítsék egymást és megfelelő aromájú, testességű, savtartalmú és színű főzet jöjjön létre.
Ezek a blendek kizárólag az Édeni Édességek boltjában és webáruházában kaphatóak.
Megőrizni az aromát...
A frissen pörkölt kávé antiszociális. Ellensége a levegő, nedvesség és a fény. Tárolja ezért szobahőmérsékleten, aromatartó dobozban. Hűtőbe, mélyhűtőbe ne!
Az ízek, aromák legszebben a pörkölés utáni 2-3. naptól mutatkoznak meg.
Régi kávé nem jó kávé.