Marc de Cava ízesítésű, fehér csokoládés trüffelkrémmel töltött, ruby csokoládéba mártott fügebonbon.
Spanyolország egy kis szegletének mikroklímáján terem az a fügefajta, a „calabacita”, ami 1989 óta alapanyagát adja a Rabitos Royale-nak és a Chocohigo-nak. A "La Higuera" 1989-ben indult családi vállalkozás, amelyet ma már a 2. generáció vezet. A mai napig az eredeti családi receptből dolgoznak, így biztosítva a változatlan minőséget! Az eredeti Rabitos Royale egyenként becsomagolt, likőrös trüffelkrémmel töltött egész calabacita füge, melyet 53%-os csokoládéba mártottak.
A családi vállalkozás legújabb terméke, küllemében, ízében egyaránt csábító.
A Marc de Cava egy 40 %-os alkoholtartalmú párlat, melyet a pezsgőkészítéshez használt öregszőlő újbóli lepárlásával készítenek.
Összetevők: aszalt füge 45%, fehér csokoládé 22% (cukor, kakaóvaj (30%), tejpor, emulgeálószer: szójalecitin, vaníliaaroma), csokoládé bevonat 15% (cukor, kakaóvaj, tejpor, kakaómassza, emulgeálószer: szójalecitin, vaníliaaroma, kakaótart. min. 45,96%), pasztőrözött tejszín, glükózszirup, vajkoncentrárum, nedvesítőszer: szorbitol, természetes „Marc de cava” aroma, só, tartósítószer: szorbinsav, citromsav.
Nyomokban dióféléket tartalmazhat.
Gluténmentes.