A No.3 gin London legrégibb bor- és párlatkereskedő cégének, a Berry Bros. & Rudd saját receptje alapján készül. A No.3 megnevezés a cég címére utal, a St. James’s Street 3-ra, amely 1698 óta szolgál a nagy múltú társaság székhelyeként. A boróka főszereplésével egy olyan italt készítenek, amely egyesíti magában a teljességet és a klasszikus London Dry Gin jellegzetes karakterét. Hat különböző, egymással tökéletes egyensúlyban lévő növényt használnak fel a No.3 készítésekor. Az olasz boróka adja a gin összetéveszthetetlen, fenyőre és levendulára emlékeztető ízét, a spanyol édes narancs héja a friss, tiszta, ropogós citrusos aromákat, a grapefruit héj pedig plusz citrusos réteget biztosít. Az angyalgyökér földes minőséget és a száraz hatásokat, a marokkói koriander citromos, enyhén borsos ízeket, a kardamom pedig fűszeres, aromás, melengető aromákat szolgáltat ennek a csodás italnak.
A ginhez felhasznált szeszt a holland Schiedamban, egy több mint 300 éve működő, családi lepárlóban desztillálják. A minőséget és az ital hagyományait tovább hangsúlyozza a klasszikus vonalvezetésű, magabiztosságot sugárzó zöld színű palack.
A No. 3 gin sok szakértő szerint is az egyik legkiválóbb London Dry Gin a piacon, amely magában fogyasztva is kiváló tud lenni.
A világ legjobb ginje - 5 alkalommal! Az egyetlen gin amely elnyerte a tripla koronát - mindhárom nagy megmérettetésen aranyérmes lett 2020-ban.
Legújabb díja:
International Spirits Challenge 2021 - GOLD
Illat: Világos, tiszta, friss, a boróka felemelő, szívélyes illatával.
Íz: Boróka az előtérben, megtámogatva virágos, valamint fűszeres, melengető kardamom jegyekkel. Sok-sok citrus, a koriander gyömbéres fűszerességével kiegészülve.
Lecsengés: Az angyalgyökér földes szárazsága egyértelmű.
A London Dry típusú ginek előállításakor csak természetes ízesítőket használhatnak (citrus mindig van benne), amelyet az alkohollal együtt kell lepárolni. További szigorúbb előírások, hogy a lepárolt ginhez csak akkor adhatnak további spiritet, amennyiben az legalább 70% abv-vel érkezett az üstből. A London gin mindig dry gin, tehát maximum 0,1g édesítő/invertcukor lehet a végső termékben literenként.