A Nikka Coffey-sorozata 100%-ban oszlopüstön desztillált párlatokból készül. Az Aeneas Coffey által szabadalmaztatott lepárlóüst (lepárlótorony) sokkal tisztább, lágyabb, selymesebb párlatot eredményez. A Miyagikyo lepárlóban szolgálatot teljesítő, 2 oszlopos üstöt még 1963-ban hozták Skóciából. Ez a régi stílusú oszlopüst egyedi, karakteresebb szeszt ad, mint modernebb, sok lepárlóoszloppal rendelkező társai, és működtetése is külön szakértelmet kíván.
A Nikka gint a tradicionális gin-fűszerek mellett (boróka, koriander, angyalgyökér, citrom stb.) a Japánban honos citrusok (Yuzu, Kabosu, Amanatsu, Shikuwasa) és alma keveréke teszi egészen egyedivé a piacon. Sansho bors pikáns, keleti fűszerességet kölcsönöz ennek az italnak, amely magában fogyasztva is nagyszerű.
Íz: Egészen egyedi ízhatás. Citrus bomba, a savanykás ízek valódi gazdagsága. Citrom, narancs először, majd a keserű vonalon előtör a citromhéj, a shiso levél, a mandarin és a grapefruit. Büszke, ropogós fehér és fekete bors, valamint üröm.
Illat: Egyedi citrus-vezérelt aroma. Komplex citromhéjas jegyek, ízletes mentolos, fekete borsos hatások.