80 % ét csokoládépasztilla Madagaszkár (10g)

Raktáron
Csodás, gyümölcsös, savanykás mély csokoládéíz. Egyenesen Madagaszkárról. Végre egy olyan csokoládé-alapanyag, mely igazi karakterrel bír: a csodás madagaszkári criollo kakaóbabból készül, melynek gyümölcsös, savanykás utóízeit szépen megmutatja. A belőle készült bonbon, trüffel igazi, karakteres finomság lesz. Magasabb kakaótartalomnál sem kesernyés.

Viszkozitása közepes (***)

Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából cukor és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik. A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során. A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja. Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

Nyomokban dióféléket, GMO mentes szójalecitint, szezámot, tejet tartalmazhat!

Összetevők: madagaszkári kakaóbab, nádcukor, kakaóvaj, napraforgó lecitin
Kakaótartalmon min.: 80%
Tápérték 100 g-ra vonatkoztatva:
Energia: 604,4 kcal
Zsír: 43,9 g (telített: 11,8 g )
Szénhidrát: 38,9 g (ebből cukrok: 26,2 g)
Fehérje: 13,3 g
Só: 0,01 g

85 Ft/dkg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről