Etióp Harrar arabica
- Pörkölés: friss, francia (közepes)
- Íz: édes és tiszta, kifinomult és komplex
- Aroma, jegyek: fekete csokis , áfonyás, bogyós
- Utóíz: lekerekített, hosszú, meggyőző
- Test: közepes
- Savasság: alacsony
- Illat: erős
- Krémesség:jó
- Főzött kávé belőle mi jó: presszó, cappuccino
- Egyéb jelzők: nagyon finom
Etiópia adta a világnak a kávénövényt hisz itt találták meg először vadon. Ma a föld legkülönlegesebb kávéit adja . A három fő termőterület: Harrar, Ghimbi, és Sidamo.
A Harrar babkávét az ország keleti részén, kicsi farmokon termesztik. Gazdag aroma, nagy test jellemzi, komplex ízeiben érezhetőek az áfonya és feketeribizli aromái . Gyakran használják arabica kávékeverékekben, mert krémes, aromás és kimondottan édes presszókávé fő belőle.
Az arabica kávé
A legrégebben ismert kávéfajta. Cserjéje meredek hegyoldalakon érzi jól magát, magaslatokon nő. Az arabica fajtából kerül ki a világ kávétermelésének 70 %-a, de ezt a fajtát nehezebb termeszteni, jobban ki van téve a növénybetegségeknek, kártevőknek, fagynak, ennek megfelelően az ára is magasabb. A babszemek más fajtákhoz képest keményebbek, ízük azonban finomabb és aromásabb.