31% fehér csokoládépasztilla Belga (10g)
Raktáron
Gazdag, krémes állag, friss tej illat és végre nem émelyítően édes:) Közepes viszkozitás.

Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából cukor és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik. A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során. A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja. Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

A csokipasztillák olyan alapanyagok, melyeket mindennemű csokizáshoz ideális használni. Könnyen olvaszthatóak krémekhez, forró csokoládéhoz, bonbon-készítéshez. Tökéletesek temperáláshoz, mártáshoz mikrohullámú sütőben, vízgőz felett...

Összetevők: kakaóvaj, zsíros tejpor, cukor, szójalecitin, természetes vanília.

115 Ft/dkg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről