Receptek

Csokimousse

2020.04.23 11:58
Csokimousse

Habos csokimousse két hozzávalóból!

Hozzá:

100g csokipasztilla

4 tojás

kis cukor (ízlés szerint)

Alaposan fertőtlenítsd a tojásokat, mert nyersen fogod felhasználni.

Keverd habosra a tojássárgákat és a cukrot.

Olvaszd fel a csokoládét

(vígőz fölött vagy alacsony teljesítményen mikrohullámú sütőben)

és még langyos-melegen öntsd hozzá a sárgája-cukor mixhez.

Együtt keverd őket egy jó darabig.

Verd fel a tojásfehérjét és add hozzá a csokis-tojásos mixhez.

Óvatosan keverd el a fehérjét, nehogy a hab összetörjön.

A kész csokihabot legalább 2 órát hűtsd

miután a tetejét megspriccelted olvasztott étcsokival.

Bármivel lehet dúsítani.

(kandírozott narancsdarabok, konyakban pácolt aszalt meggy és hasonlók)

 

Az én kedvencem a karamellizált pisztáciadarabokkal és pici rummal gazdagított mousse.