Habos csokimousse két hozzávalóból!
Hozzá:
100g csokipasztilla
4 tojás
kis cukor (ízlés szerint)
Alaposan fertőtlenítsd a tojásokat, mert nyersen fogod felhasználni.
Keverd habosra a tojássárgákat és a cukrot.
Olvaszd fel a csokoládét
(vígőz fölött vagy alacsony teljesítményen mikrohullámú sütőben)
és még langyos-melegen öntsd hozzá a sárgája-cukor mixhez.
Együtt keverd őket egy jó darabig.
Verd fel a tojásfehérjét és add hozzá a csokis-tojásos mixhez.
Óvatosan keverd el a fehérjét, nehogy a hab összetörjön.
A kész csokihabot legalább 2 órát hűtsd
miután a tetejét megspriccelted olvasztott étcsokival.
Bármivel lehet dúsítani.
(kandírozott narancsdarabok, konyakban pácolt aszalt meggy és hasonlók)
Az én kedvencem a karamellizált pisztáciadarabokkal és pici rummal gazdagított mousse.