Dolfin - belga

Két testvér által 1989-ben alapított Dolfin csokoládét „a keverés művészetének” nevezik. Filozófiájuk szerint finom csokoládéjukat keverik gyümölcsökkel, fűszerekkel, gyógynövényekkel és virágokkal, hogy egyedülálló módon készítsék el a már jól ismert klasszikus belga csokoládét. Örömmel osztjuk meg innovatív alkotásaikat, hiszen a Dolfin az egyike azoknak a prémium márkáknak, melyeket képviselünk.

A Dolfin sztori

Következzék hát 100 év története dióhéjban, mely 1914-ben vette kezdetét:
Egy fiatal szicíliai emigráns, Santo Finocchiaro, szenvedélyes kézműves cukrász, aki világháborús helyzet ellenére Dél-Amerikából visszatért szülőföldjére, az Etna lábánál fekvő városkába, azzal az álommal a szívében, hogy ízletes és ellenállhatatlan desszerteket alkotva mosolyt varázsoljon a gyermekek arcára.
Így született meg a Dolfin, 100 évvel ezelőtt, Giarreban, a Finocchiaro család kisvállalkozásaként. A tudás apáról fiúra szállt míg mára a harmadik generáció kezébe szállt a cégvezetés felelőssége. Kezdetekben tökéletlen formájú ám mégis elbűvölő csokoládégolyókkal törtek be a piacra, majd az évek előrehaladtával egyre bővült a kínálat, ropogós szicíliai mandulaszív, a mesés keletet idéző édeskék fűszeres cannellinas melyek életkortól függetlenül hamar kedvencekké léptek elő a vásárlók körében.
1948-ban az aprócska kézműves műhelyt ipari méretű üzemmé bővítették a folyamatosan növekvő kereslet igényeinek kielégítése érdekében.
1964-ben nyitják meg az első csokigyárat, melynek gépsorairól a híres szicíliai húsvéti tojások is legördülnek.
A 90-es években dobják piacra kreatív fejlesztésük gyümölcsét, a hűtőben otthon könnyedén készre fagyasztható tasakos Polaretti jégnyalóka termékvonalat, mely rövid idő alatt meghódítja a világot.

A közelmúlt kiemelkedő újításai között a szicíliai citrusok felhasználásával készült jégkásák és sorbet desszertek, a gyümölcs snack-ek, a számtalan formában elérhető csokoládék, szezonális ünnepi finomságok érdemelnek említést. A termékpaletta folyamatosan bővül és megújul, miközben a létrehozásukhoz szükséges szenvedély és szakértelem az elmúlt egy évszázad során mindvégig ugyanaz maradt. Ez teszi a Dolfint egy sikeres márkává, amely színes képregény figurás csomagolása és megnyerő ízkombináció révén méltán lett a gyermekek favoritja.