54,5% ét csokoládépasztilla Belga (10g)

Raktáron
Sima, kiegyensúlyozott csokoládé vaníliás utóízekkel. Nagyon népszerű.

Viszkozitása közepes (***)

A csokipasztillák olyan alapanyagok, melyeket mindennemű csokizáshoz ideális használni. Könnyen olvaszthatóak  krémekhez, forró csokoládéhoz, bonbon-készítéshez. Tökéletesek temperáláshoz, mártáshoz mikrohullámú sütőben, vízgőz felett...

Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából cukor és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik. A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során. A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja. Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

Összetevők: kakaómassza,kakaóvaj, cukor, szójalecitin, vanília.

Tápanyagérték: 100g-ra vonatkoztatva:
Energia: 2307 kJ/551 kcal
Zsír: 37g (telített: 22g)
Szénhidrát: 46g (cukor: 43g)
Fehérje: 5,1g
39 Ft/dkg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről