Ganache krémes répatorta karamellizált dióval
Hozzávalók:
Répatortához:
200g liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teaskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
175g barna cukor
2 tojás
200ml olaj
200g reszelt répa
100g dió
Ganache krém:
200ml habtejszín
180g étcsokoládé
Karamellizált dió díszítés:
100g dió
200g barna cukor
Lépések:
1. Répatorta:
-170C-on előmelegítjük a sütőt
-20cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral
-elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót egy tálban
-egy másik tálban elkeverjük a tojásokat a cukorral és olajjal majd hozzáadjuk a lisztes keveréket
-hozzáadjuk a masszához a répát és elkeverjük
-hozzáadjuk a diót(darabolt), majd 45*55 percig sütjük
2.Ganache:
-felverjük a habot annyira hogy krémes legyen, de még ne legyen nagyon kemény
-megolvasztjuk a csokit majd hozzákeverjük a tejszínes krémhez
3.Karamellizált dió:
-kis tűzön megolvasztjuk a cukrot, majd mikor már folyós hozzáöntjük a diót(darabolt)
-kevergetjük míg teljesen eltűnik a cukor folyóssága
-a répatortát kettévágjuk, megkenjük a krémmel a közepét majd beborítjuk az egész tortát vele
-beborítjuk a torta tetejét a karamellizált dióval
-hogy mégjobban összeérjenek az ízek érdemes egy éjszakára hűtőbe rakni
Jó étvágyat!:)