Domori

A Domorit Gianluca Franzoni kreatív elméje és a természet, a gasztronómia és a kakaó iránti szenvedélye alapította . 1993-ban, miután befejezte üzleti és közgazdasági tanulmányait, Gianluca Venezuelába érkezett, ahol beleszeretett a kakaó varázslatába, és elhatározta, hogy üzleti modellt dolgoz ki a finom kakaó újrapozicionálására a piacon.
Három évig a szántóföldön élt, kísérletezett különféle fajtákkal és a betakarítás utáni feldolgozással a biológiai sokféleség megőrzése és az extrafinom CRIOLLO kakaó kihalásának megakadályozása érdekében.
A DOMORI név tisztelgés a tizenhetedik századi Velence előtt, amely a kereskedelem, az utazás és a kaland szimbóluma.
A Domori jelentése „due mori” – angolul két mór –, a két mór két bronzszobor, amelyek két pásztort ábrázolnak, akik egy hatalmas harangot ütnek a Szent Márk téri tetőn, az Óratorony tetején. A Domori név az, amelyet a velenceiek szeretettel használják a fém bronz színe miatt.
A két mór nagyon hasonló, de nem ugyanaz: a kettő közül az egyiknek, a jobb oldalinak nincs szakálla. Ennek a részletnek köszönhetően a szakállas mórt „öregnek”, a másikat „fiatalnak” nevezik.
Egy nagyon konkrét részlet járul hozzá ehhez a szereposztáshoz: a mórok úgy jelölik meg az órát, hogy kalapácsukkal megütik a harangot (a jelenlegi órával megegyező számú ütéssel), de bizonyos módon. Az Öreg Mór két perccel a pontos idő előtt üti meg az órát, hogy az elmúlt időt ábrázolja, míg a Fiatal Mór két perccel azután üti meg a jövőt.
Franzoni képzeletében a "Domori" két pirítással barnított bab, kakaó és kávé...az öreg mór a kávébab, a fiatal pedig kakaó!