Az IChoc termékeket az 1895 óta üzemelő Weinrich csokoládé gyárban készítik Herfordban. Ötlete egy viszonylag egyszerű gondolatból született. Szerettek volna készíteni egy csokoládét a vegán életmód követői számára aminek tejcsokoládé íze van. Feltárni egy új alternatívát a világ számára.
Az IChoc teljes mértékben állati eredetű alapanyagoktól mentes, rizstejes csokoládékat készít melyeket környezetbarát csomagolásban kínál. Kiemelten ügyelnek rá, hogy termékeik emulgeálószer, mesterséges anyagok és aromáktól mentesen készüljenek. Csokoládéik BIO minősítésűek és "bean to bar" eljárással készülnek.
Kakaó beszerzési helyük a Dominikai Köztársaság, az itt dolgozó alkalmazottak bérei a globális piaci árak felett vannak és nincsenek gyermekmunkások. A kakaó termesztés úgynevezett "kevert" művelésben történik olyan területeken amelyben az ország természetes flóráját és állatvilágát megőrzik.
Kiváló alternatíva a vegán életmód követői és a tejallergiában szenvedők számára.