3 csoki rétegű kávés pohár krém!
Hozzávalók: (4 pohárhoz)
150g tejcsokoládé (vagy ét ízlés szerint)
150g fehércsokoládé
177g habtejszín
7,5g instant kávé vagy főzött kávé ízlés szerint
48g vaj
75g cukor
30g kakaópor
6g lap zselatin
Lépések:
1. Tejcsokis réteg:
(150g tejcsoki, 69g habtejszín, 6g instant kávé, 24g vaj)
-zúzd össze az insant kávét majd keverd össze a habtejszínnel és tedd a mikróba(ne forrjon!), hogy teljesen eltudd keverni
-a csokit vágd össze és víz felett olvasszuk
-a tejszínes mixet megint tedd mikróba, hogy felmelegedjen, majd öntsd össze az olvasztott csokival
-végül adjuk hozzá az olvasztott vajat
-oszlasd el egyenletesen 4 pohárba, ha szükséges ütögesd a poharat hogy szépen elterüljön a csoki benne :)
-tedd a hűtőbe egy félórára minimum
2. Fehércsokis réteg:
(150g fehércsoki, 69g habtejszín, 1,5g instant kávé, 24g vaj)
- ugyanúgy csináljuk, mint a tejcsokis réteget, csak KEVESEBB KÁVÉVAL!
-öntsd rá az előző rétegre a fehércsokis krémet
-tegyük hűtőbe ugyanúgy
3. Fényes csoki réteg:
(75g cukor, 45g víz, 39g habtejszín, 6g zselatin)
- a lap zselatint tegyük hideg vízbe [ha porral csináljuk kis vizet öntsünk hozzá egy kis edényben majd gőz fölött kevergessük]
-másik edényben a kakaóport, cukrot összekeverjük majd hozzáadjuk a 45g vizet
-a kakaós mixet mikróban melegítjük, majd rendesen átkeverjük
-keverd a kakaós mixhez a habtejszínt majd mikrózd újra
-add hozzá a zselatint
-hagyd hogy kicsit kihűljön majd oszlasd el a poharakban
-tedd hűtőbe legalább egy órára
Jó étvágyat :)