Házi müzli a legjobb hozzávalókból, hogy jól induljon a nap!
Hozzá:
30 dkg nagyszemű zabpehely
10 dkg hántolt, szeletelt mandula
5 dkg méz
5 dkg vaj
sok fahéj
liofilizált málna/eper ízlés szerint
10 dkg cukormentes kolumbiai csokipasztilla
Melegítsd össze a mézet, vajat mikróban. Egy tálban keverd össze a mandulát,
zabpelyhet az olvasztott mixtúrával, fahéjjal.
Borítsd egy tepsibe sütőpapírra és mehet is a sütőbe kb. 15 percre. (180 fok).
Két-háromszor kaverd át spatulával miközben pirul.
Ha minden aranybarna, akkor már karamellizálódott kissé a méz,
és illatosra pirult minden. Hűtsd ki és keverd bármi jóval össze.
Egy csodás, ropogós eledel lesz.
Serpenyőben is készítheted, ha fele mennyiséggel dolgozol.
Magában is nagyon finom. Még illatosabb, ha az elején bionarancs
vagy citrom héját reszelsz rá.
Édes chipsnek is tökéletes.