Menakao madagaszkári 45% tejcsokoládé arabica kávés, tengerisós 75g

Raktáron
Menakao madagaszkári arabica kávés tengerisós tejcsokoládé.

Ízvilág: kávés ízvilág, a csokoládé gyümölcsös jegyeivel egy lehelletnyi sóval.

Összetevők: madagaszkár kakaóbab, nádcukor, teljes tejpor, tiszta kakaóvaj, Arabica kávé, emulgeálószer: napraforgó lecitin, tengeri só.

Menakao egyike azon kevés csokoládégyártóknak, akik csokoládét készítenek abban az országban, ahonnan a kakaó származik. Shahin Chenai álma az volt, hogy befejezze a bean-to-bar(kakaóbabtól-csokoládétábláig) folyamatot hazájában, Madagaszkáron, így biztosítva magas béreket a gazdáknak és a gyári munkásoknak. A bean-to-bar folyamat lényegében azt jelenti, hogy a helyben termesztett csodálatos madagaszkári Criollo kakaóbabból a szigeten készül ez a táblás (beleértve csomagolást is). A csokoládé piros bogyós jegyeket mutat, élénk és hosszú, enyhén savanykás utóízzel bír. Vaníliát nem használnak (kivéve a 44%-os tejcsokit) azért, hogy az eredeti kakaó-aromákat élvezhessük. Hétféle táblás csokoládéjukhoz a borsokat, vaníliát egyéb hozzávalókat is a szigetről szerzik be.

Maga a „Menakao” név egy nyelvújítás, amely két szóból áll. Ezek kifejezik Shahin látomását - a mena, jelentése madagaszkári nyelven „piros”, és a kao, a „kakaó” rövidítése. A vörös az üledékekben gazdag talajt és a kakaóhüvelyek színét jelképezi. A madagaszkári szó „kakaó” felvétele pedig magától érthetődő.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2519 kJ/ 601,82 kcal
Zsír: 43,34 g - amelyből telített zsírsav: 12,48 g
Szénhidrát: 41,44 g - amelyből cukrok: 40 g
Fehérje: 11,5 g
Só: 0,21
1 520 Ft/db
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről