Menakao madagaszkári 63% étcsokoládé madárchili 75g

Raktáron
Menakao madagaszkári fekete csokoládé 63% madárchilivel

Ízvilág: az élénk madárchili felébreszti érzékei. Aromái együtt a csokoládé gyümölcsös jegyeivel pikáns élvezetet és csodásan friss utóízt nyújtanak.

Összetevők: madagaszkári kakaóbab, cukor, kakaóvaj, szójalecitin, madárchili

Menakao egyike azon kevés csokoládégyártóknak, akik csokoládét készítenek abban az országban, ahonnan a kakaó származik. Shahin Chenai álma az volt, hogy befejezze a bean-to-bar(kakaóbabtól-csokoládétábláig) folyamatot hazájában, Madagaszkáron, így biztosítva magas béreket a gazdáknak és a gyári munkásoknak. A bean-to-bar folyamat lényegében azt jelenti, hogy a helyben termesztett csodálatos madagaszkári Criollo kakaóbabból a szigeten készül ez a táblás (beleértve csomagolást is). A csokoládé piros bogyós jegyeket mutat, élénk és hosszú, enyhén savanykás utóízzel bír. Vaníliát nem használnak (kivéve a 44%-os tejcsokit) azért, hogy az eredeti kakaó-aromákat élvezhessük. Hétféle táblás csokoládéjukhoz a borsokat, vaníliát egyéb hozzávalókat is a szigetről szerzik be.

Maga a „Menakao” név egy nyelvújítás, amely két szóból áll. Ezek kifejezik Shahin látomását - a mena, jelentése madagaszkári nyelven „piros”, és a kao, a „kakaó” rövidítése. A vörös az üledékekben gazdag talajt és a kakaóhüvelyek színét jelképezi. A madagaszkári szó „kakaó” felvétele pedig magától érthetődő.

1 520 Ft/db
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről