Fehércsokis sós-mogyoróvajas torta
Hozzávalók:
225g olvasztott vaj
340g barna cukor
2 tojás
1 teáskanál vanília aroma
284g liszt
csipet só
255g fehércsokoládé
200g mogyoróvaj
70g olvasztott vaj
30g tört mogyi(ha ropogósra szeretnénk)
60g cukor
csipet só
200ml tejszín
150g fehércsoki
6g zselatin
Lépések:
-20cm tortaformát kibélelünk sütőpapírral
-tojást 340g barnacukrot, vanília aromát, 225g olvasztott vajat, sót összekeverünk egy tálban
-a tojásos mixhez hozzákeverjük, a 284g lisztet, majd az apróra vágott fehércsokit
-sütőformába öntjük, majd 180 fokon kb 30percig süstjük
-mogyoróvajat 70g vajat cukrot sót összekeverjük, majd hozzárakjuk a tört mogyit ha kérjük
-az előző kész "blondie"(brownie fehércsokis változata)-ra öntjük és hűtőbe rakjuk egy órára
-tejszínt félig felkeverjük majd hozzáadjuk az olvasztott fehércsokit
-zselatint kis vízben felolvasztjuk majd hozzáöntjük a tejszínes krémhez
-ráöntjük az előzőekhez és masfél-2 órát állni hagyjuk a hűtőben
Jó étvágyat :)