Hozzávalók:
4 tojás
40g cukor
egy csipet só
200g liszt
5g kakaópor
15g összezúzott oreo
500g tej
70g olvasztott sótlan vaj
400g habtejszín(félig felhabosítva) és 20g cukor
110g olvasztott fehércsoki
8g összezúzott oreo
70g étcsoki és 35g habtejszín
Lépések:
-egy tálban a tojásokat összekeverjük, majd beleöntjük a cukrot és csipet sót
-belerakjuk a lisztet és kakaóport a tojásos tálba és kis adagokban a tejet is hozzáöntjük, miközben kavargatjuk
-add hozzá a 15g oreot és a 70g olvasztott vajat
-hagyd állni 30 percig majd süsd ki a palacsintákat
-20 centis tortaformával vágd egyenletesre a palacsinta szeleteket
-a tejszínt kézi keverővel félig felkeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott fehércsokit és 8g oreot
-addig kevergetjük, míg jól kenhető nem lesz
-egy réteg palacsinta egy réteg tejszínes fehércsokis krém vékonyan elkenve, ha marad elég krém az oldalát és elfedheted vele
-ganache krém: tejszínt és az olvasztott étcsokit keverd össze majd öntsd rá a tetejére a tortának és szépen egyengesd, hogy finoman lefolyon az oldalán
-oreóval díszithetjük :)
Jó étvágyat! :)